Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørred fra Sangstrup

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Sangstrup Klint den 03-05-2013 i tidsrummet 10:00-15:30.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 15 °C
 Vind: jævn vind fra S
 Vandtemp.: 9.0 °C
 Vandstand: -55/-37

Egentlig har jeg planlagt at satse på de undslupne regnbuer fra Grenå, der skulle efter sigende være masser af disse i Ålebugten umiddelbart nord for byen. Men da jeg når frem synes jeg ikke forholdene ser indbydende ud, vinden er forkert og vandstanden meget lav. OK, lidt fine fornemmelser for fiskeriet spiller også ind, jeg vil hellere fange en vild havørred end 5 undslupne burfisk.

Denne havørred omkring målet er dagens eneste hug. Jeg mærker eller ser ingen hornfisk efter fluen.

Jeg vælger derfor at køre lidt længere nordpå til Sangstrup Klint, som jo altid er et besøg vær. Ingen fangstgaranti naturligvis, men nu handler lystfiskeri ikke altid om fisk, og det er en fed oplevelse at færdes langs de stejle klinter. Der vades på kuperet bund med furede kalkflader og sten begroet med alskens vegetation. Ikke det nemmeste sted at vade, men ofte har man flere kilometer fiskevand helt for sig selv. Jeg ankommer til klinten lidt i 10, og indtil videre er jeg den eneste lystfisker på pladsen. Jeg går mod syd, forbi den første pynt og affisker en strækning på 4-500 meter fiskevand flere gange uden tegn på hverken havørred eller hornfisk. Først efter fire timer og adskillige flueskift er der angreb mod fluen. En havørred hugger på kort line, den er ikke stor, men en ilter fisk omkring målet. Den springer flere gange og tager korte hidsige udløb, på et tidspunkt drøner den gennem 15 meter løs flueline der hænger i flexistripperen. Heldigvis får jeg styr på fisk og line inden det hele går i kludder - og havørreden befries for den Kobberbasse den tog så grueligt fejl af.

Havørreden blev dagens eneste hug, og selvom den nok overholder det officielle mindstemål, så lever den ikke helt om til min egen standard, så den får friheden igen.

Underligt nok har jeg ikke mærket en eneste hornfisk på fluen. Men de første er kommet, mens jeg er ved at pakke grejet sammen for i dag ser jeg et par hornfisk tumle rundt i overfladen, men kun meget kortvarigt og fiskene viser sig ikke igen.

Nåh ja, det var så første gang jeg have det nye fiskenet med på tur. Ligesom det næsten 20 år gamle hjemmelavede net som nu er sendt på pension, er der tale om et bambusnet - utroligt smukt net, når jeg skal sige det. Se selv efter på billedet...

På dagens fisketur til Sangstrup Klint har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson LW 4seven

Fluer: Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Kobberbassen #98  #106 14:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 03-05-2013
 Tidsrum: 10:00-15:30
 Sted: Sangstrup Klint
 Vandstand: -55/-37
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 15 °C
 Vindforhold: jævn vind fra S
 Vandtemperatur: 9.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

.
Klasse 6 grejet ved Sangstrup Klint, sammen med det nye fiskenet i bambus. Det blæste lidt for meget til at den nyindkøbte Sage Xi3 8,9 fod klasse 5 kunne få debut..
.