Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørred i sidste kast

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 05-05-2013 i tidsrummet 07:30-11:30.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 15 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 9.0 °C
 Vandstand: Faldende

De polariserende solbriller kommer rigtig til sin ret i dag. Naturen, og især havet ser helt fantastisk ud, med forrygende flotte nuancer af grønt og blåt. Og nok så vigtigt, på grund af brillerne kan jeg se den flagrende Pattegris under vandoverfladen på mange meters afstand. Et par gange ser jeg såmænd en hornfisk der synes at smage lidt på den besynderlige lyserøde skabning vi lystfiskere kalder for en flue, men heldigvis får hornfiskene ikke ordentlig fat i svinet - ja, nu er det ikke fordi jeg ikke gider hornfisk, men i dag vil jeg nu hellere have havørreder, hvorfor hornfiskene må vente til næste fisketur.

Havørreden huggede i sidste kast, her foreviget i strandkanten på et leje af frisk tang.

Jeg fisker de første par timer med Pattegrisen på forfanget, men ingen havørreder viser interesse, så nu må der andre midler til. Forskellige fluer afprøves, men efter endnu et par hunderede kast uden tegn på havørred, beslutter jeg at slutte for i dag og begynder at rulle linen tilbage på hjulet - men hov, hvad er nu det?.. efter 10-15 omdrejninger rusker det i stangen og snart efter lyner en blank fiskeflanke i overfladen. Minsanten om ikke der sidder en havørred for enden af linen. Fisken er ikke nogen kæmpe, men den fighter godt og gør alt for at slippe fri af Kobberbassen. Jeg gør kort proces og får hurtigt fisken ned i netposen, hvor den måles til 44 cm.

Under andre omstændigheder ville jeg nok genudsætte fisk i denne størrelse, men i dag gør jeg undtagelse. Det er nemlig første gang jeg fanger fisk i det berømte sidste kast, så havørreden får et gok og kommer med hjem til grillen :-)

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson LW 4seven

Fluer: Pattegrisen (Light); Red Tag Palmer; Magnus; Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 44 cm 0,8 kg Flue Kobberbassen #98  #106 11:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 05-05-2013
 Tidsrum: 07:30-11:30
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 15 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 9.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Denne havørred på 44 cm huggede på en lille kobberbasse i dagens sidste kast..
Havørreden foreviget i strandkanten på et leje af frisk tang..
En anden lystfisker er i gang ved Kobberhagen..