Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Årets første havørred.

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 04-01-2014 i tidsrummet 09:30-12:45.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 5 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Stigende

Ved Kobberhagen formår solen kun nogle steder at sende sit morgenlys gennem skyerne der ligger tungt over Kattegat. Øen Hjelm synes næsten spøgelsesagtig, mens solstrålerne bryder gennem i vifter og har en dramatisk virkning på havoverfladen, der er spættet af store sølvglitrende pletter, så langt øjet rækker. Lidt senere på formiddagen bryder solen lidt mere frem bag skyerne og jeg nyder i det hele taget det milde vintervejr, her på årets første fisketur.

Årets første havørred, en lille blank sag på 41 cm fra Kobberhage, der tog fejl af en Perfect Leo Shrimp

Jeg starter med af affiske en strækning mellem to massive stenrev omkring selve Kobberhagen, men efter et par hundrede resultatløse kast, går jeg tilbage mod bilen, for at affiske et lige stræk med store sten og tang tæt på land og sandbund længere ude. Endnu en time går uden der sker noget som helst, men pludselig mens jeg mindst venter det, rives linen gennem vandet med et ryk. Det er vel typisk for lystfiskeriets vilkår, at man kan kaste i timevis ud over vand, som sandsynligvis er tomt, og så pludselig, uden varsel, at have fast fisk. Det er ikke nogen stor fisk, men den er ilter og kæmper bravt med en Perfect Leo Shrimp i kæften. Jeg gør klar til at nette havørreden, og så sker det der ikke må ske… stangspidsen knækker netop som fisken glider ind over netrammen. Grrr… nu skal jeg formentlig undvære stangen i ugevis inden spidsen bliver erstattet af Sage :-(

Nå ja, det skal lige nævnes at fisken huggede 15-20 meter ude på ganske lavt vand, i et kast næsten parallelt med kysten.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson LW 4seven

Fluer: Perfect Leo Shrimp

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 41 cm 0,8 kg Flue Perfect Leo Shrimp #98  #106 12:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 04-01-2014
 Tidsrum: 09:30-12:45
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 5 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 5.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

.
.
.