Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Februar indtil nu

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 16-02-2014 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 6 °C
 Vind: hård vind fra SV
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: ?

Det er ikke blevet til mange timers fiskeri den sidste måned. Det er ellers en fiskevenlig vinter vi oplever for tiden, med temperaturer på den rigtige side af nulpunktet, og diverse fangstrapporter på nettet, vidner om pæne fangster ind i mellem.  Men samtidig har det også været en temmelig blæsende periode, og det har holdt mig hjemme. Vinden og jeg, har bare ikke holdt fri på samme tid.

Et par korte ture er det dog blevet til. En enkelt tur til yderkysten (Kobberhage) er endt uden at mærke noget som helst. Det samme kan siges om en enkelt til til Kaløvig, som også endte resultatløs.  

Når vinden hyler og fluefiskeri er umuligt, kan man heldigvis også tage på fisketur hjemme i den lune stue - nemlig den form for fiskeri der foregår ved fluestikket med hår, fjer og flash, og som har til formål at udfylde hullerne i flueæskens rækker af uundværlige favoritfluer. For der er altid huller, nogle skyldes forfejlede bagkast, andre skyldes at fluerne efterhånden slides op, og nogle få skyldes fisk.

Så nu er det blevet fyldt godt op i flueæsken. Det var også på tide, for i min flueæske var bestanden af den ellers så uundværlige Brenda, ved at uddø - simpelthen fordi jeg var udgået for hacklefjer i den rigtige lysebrune farve. Takket være en vis Hr. Monrad har jeg langt om længe fundet en fantastisk flot Keough nakke, og Brenda rækken er nu igen fyldt op.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage TCX 890-4

Hjul: Waterworks Lamson Speedster 3

Fluer: Brenda

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 16-02-2014
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: hård vind fra SV
 Vandtemperatur: 4.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Det er ikke blevet til ret mange fisketimer den sidste måneds tid. Men jeg fik bundet nye Brenda'er til flueæsken..
.
.