Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Hug på Pattegrisen

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 01-03-2014 i tidsrummet 13:00-16:00.

 Vejret: Diset
 Lufttemp.: 6 °C
 Vind: svag vind fra S
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Faldende

Vinteren har været meget mild, og fra et lystfisker synspunkt er det osgå sådan vi helst vil have den. Desværre har en næsten vedholdende blæst fra en sydlig retning, lagt en dæmper på fiskeriet der hvor jeg normalt svinger fluestangen. Men i dag er der næsten vindstille, og så skal jeg selvfølgelig ud og nyde, den ifølge kalenderen, første forårsdag.

Jeg fisker i 3 timer med forskellige fluer, uden der sker noget som helst. Til slut skifter jeg til Pattegrisen, en flue som jeg kun sjælendt fisker med, men endelig sker der noget. Om det skyldes Pattegrisen er ikke til at vide, men et godt stykke ude hugger en fisk på fluen, jeg når at se en blank flanke vende lige under vandoverfladen, hvorefter fluen mister sit tag. Det var ikke noget stor fisk, så det er til at bære, men det er sket før med Pattegrisen, at fiskene ikke bliver kroget ordentligt. Det må skyldes den lange flagrende hacklefjer, fluen er jo næsten 15 cm lang i våd tilstand.

Lidt senere ser jeg en noget større fisk i overfladen, men fisken er for langt ude for et fluekast.

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 01-03-2014
 Tidsrum: 13:00-16:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Diset
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: svag vind fra S
 Vandtemperatur: 5.0 °C