Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Masser af små havørreder

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 06-04-2014 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Diset
 Lufttemp.: 9 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 6.0 °C
 Vandstand: Stigende

Mens grejet rigges til overvejer jeg fluevalget - en alvorlig sag, der med årene har udviklet sig til lidt af en rituel handling og dermed ikke noget at spøge med. I dag falder valget på en Brendas Mor. Den flue svigter næsten aldrig; hvis der er havørreder i farvandet skal de nok klappe til den. Jeg starter ud ved et massivt stenrev og bruger nogle minutter på at affiske det lave vand ved siden af revet, men da vandstanden er ret lav er det muligt at komme  ud for enden af revet og fiske henover et område med dybere vand og mere udbredt tangskov.

Mindre havørred på 42 cm i netmaskerne - med en Polar Magnus i kæften.

Efter en times fiskeri og en masse resultatløse kast, rives linen pludselig gennem vandet, og snart efter ser jeg en mindre havørred slår kolbøtter i overfladen. Fisken er ikke stor, så jeg gør kort proces og laver en hurtig håndlanding. Havørreden vurderes til at være lige omkring målet, men jeg vælger at genudsætte fisken.

Et par flueskift senere (nu med Polar Magnus på forfanget) er der igen bud efter fluen. En havørred hugger helt ude i enden af kastet, og forsøger at stikke af med fluen. Fisken fighter forbavsende godt, og på et tidspunkt tror jeg at det langt om længe er lykkedes at kroge en fisk over kiloet. Men da fisken ligger sikkert i netmaskerne, må jeg erkende at der endnu engang er tale om en fisk lige over målet.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson LW 4seven

Fluer: Brendas Mor; Polar Magnus

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Brendas Mor #98  #106 10:00
Havørred 42 cm 0,7 kg Flue Polar Magnus #98  #106 11:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 06-04-2014
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Diset
 Lufttemperatur: 9 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 6.0 °C