Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

3 flade på bundsnøren

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Dråby Strand den 10-05-2014 i tidsrummet 13:00-16:00.

En gang imellem skal der ske noget nyt, så i dag står den ikke på fluefiskeri efter hornfisk og havørred, men på bundsnørefiskeri som dengang det hele startede. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har dyrket bundsnøre fiskeri, men det må være 25-30 år siden. Men nu skal det altså prøves igen. Fra sommerhusets terassedør er der kun 150 meter til en fin badestrand - hvor der også kan fanges skrubber - så nemmere kan det ikke blive.

For første gang i rigtig rigtig mange år fik jeg prøvet lidt hyggeligt bundsnørefiskeri.

Det gamle bundsnøregrej bliver fundet frem, støvet af og gennemgået nøje. Stangen ser ud til at være OK; det er en hjemmebygget 11 fods Berkley med kastevægt på 40-80 gram fra engang i 80'erne. Derimod er det gamle ABU hjul lidt for medtaget, så jeg kører forbi Steffen Fritid i Ebeltoft og køber et nyt hjul. Valget falder på et Okuma Distance Surf 60, en ordentlig mølle med en afsindig høj spole. To pakker sandorm og en håndfuld nye forfang rydder også med i indkøbsposen.

Så er udstyret på plads og jeg er klar til at gå i gang med nogle timers hyggefiskeri. Teknikken er enkel: Kast ud, stram linen op, så man kan se når der er bid, og nyd livet på stranden i en medbragt stol. Flyt agnen en gang imellem hvis ikke der sker noget - og ellers være klar til at give modhug når fisken piller ved agnen.

I løbet af eftermiddagen fanger jeg 3 skrubber over mindstemålet (som i Kattegat er så nøjagtig som 25,5 cm). Det er nu ikke så tosset at komme hjem med fladfisk til aftensmaden. De hører til mine favoritter når der skal guffes fisk. Friske fisk... lækkert :-)

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Skrubbe 30 cm 0,4 kg Bundsnøre Sandorm 14:00
Skrubbe 27 cm 0,4 kg Bundsnøre Sandorm 15:00
Skrubbe 26 cm 0,3 kg Bundsnøre Sandorm 15:30
Tid og sted
 Dato: den 10-05-2014
 Tidsrum: 13:00-16:00
 Sted: Dråby Strand
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 13 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemperatur: 11.0 °C
Grejet
Stang: 
Berkley 11´ hjemmebygget
Hjul: 
Okuma Distance Surf 60
Fluer: 
Endegrej: 
Sandorm