Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Flue snobberi…?

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 27-10-2014 i tidsrummet 14:00-16:00.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 13 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 12.0 °C
 Vandstand: Faldende

En af mine bekendte beskylder mig engang imellem for flue snobberi, og synes jeg skal finde spinnestangen frem i ny og næ. Siger desuden, at han er bekymret for at jeg får forfrysninger i fingrene, fordi jeg absolut skal stå og rode med den våde flueline. Det kan der være noget om, men så koldt er det dog endnu ikke. Derimod er vinden ikke særlig fluefisker venlig i dag, så jeg støver spinnestangen af, og kører til Vosnæs Pynt til et par timers fiskeri inden aftensmaden.

Sejene er blevet større og sjovere

Jeg ved ikke hvorfor, men i dette efterår har havørred fiskeriet har ikke udviklet sig som ventet eller håbet. Det er kun blevet til nogle få og små havørreder. Jeg ser heller ingen havørreder i dag, men får en lille succes oplevelse fra en helt anden side. De små sej som tidligere på sæsonnen har huseret langs kysten, er blevet større og sjovere. På kystwobleren fanger jeg to sej på 40 cm. - ik' så ringe endda :-)

For efterhånden mange år siden, var en stegetorsk et nogenlunde sikkert udbytte efter en tur til kysten. I dag er det snarere omvendt, vi ikke alene drømmer om havørred, men fanger dem med jævne mellemrum, mens de færreste nogensinde møder en torsk. Det kunne kaldes fremskridt, men er i virkeligheden det modsatte. Heldigvis er sejen en udmærket erstatning for torsken, så man kan jo håbe på at dagens fangst ikke var en engangs forestilling.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Berkley Series One 9 fod

Hjul: Shimano Technium FA2500

Endegrej: Hansen 80 Kystwobler

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Sej 40 cm 0,8 kg Spin Hansen 80 #109  #42 15:00
Sej 40 cm 0,8 kg Spin Hansen 80 #109  #42 15:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 27-10-2014
 Tidsrum: 14:00-16:00
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 13 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 12.0 °C