Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Kold og blæsende debut

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 09-01-2016 i tidsrummet 10:15-13:30.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 1 °C
 Vind: frisk vind fra
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: ?

Det hænder at der kan fanges fisk på denne tid af året, men da jeg ser hen over den øde strand, er jeg klar over at det nok ikke er en af de dage. Men nu da jeg er krøbet i så mange lag fleece og uld at armene knap kan klemmes ind til kroppen, lader jeg mig ikke distrahere af den slags overvejelser. I hvert fald ikke når man er opsat på af fange årets første havørred.

Jernhatten er målet for en kold og blæsende debut for 2016. Kysten ligger øde hen, og jeg har det hele for mig selv.

Chancerne for at fange en havørred på denne tid af året er små, og det er heller ikke det der trækker. Behovet for frisk luft og nogle timers naturoplevelser, er påskud nok til at tage på tur med fiskestangen. Med frisk vind fra sydøst og lufttemperatur lige omkring frysepunktet, er det lidt af en barsk omgang. Fluefiskeri er helt udelukket i dag, men iført tykke vanter og mange lag tøj, er det muligt at fiske med spinnestang og Djurslandswobler.

Jeg fisker uafbrudt i lidt over 3 timer, og for at holde varmen er jeg meget bevægelig og gennemfisker en lang kyststrækning. Efterhånden fryser jeg med anstand og ikke mindst stædighed. Dagen er gået uden noget som helst tegn på liv, og jeg er ved at være stiv af kulde, så ved halv to tiden, beslutter jeg så småt at det måtte være nok, hvis jeg skal genvinde helbred og bøjelighed.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Berkley Series One 9´

Hjul: Shimano Technium FA2500

Endegrej: Djurslandswobleren

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 09-01-2016
 Tidsrum: 10:15-13:30
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 1 °C
 Vindforhold: frisk vind fra
 Vandtemperatur: 4.0 °C