Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fra minus til plus

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 27-01-2016 i tidsrummet 14:15-16:30.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 9 °C
 Vind: frisk vind fra SV
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: Faldende

I sidste uge var temperaturen nede under minus 10 grader. Heldigvis har vinteren nu sluppet sit ubarmhjertige og iskolde greb om naturen, så temperaturen er på få dage steget med 20 grader. Godt nok er det lidt mere blæsende end jeg bryder mig om, men behagelige 9 graders varme bliver udnyttet til et par timers fiskeri med fluestangen.

Vejret er overskyet med et par mindre regnbyger ind i mellem, og vinden er temmelig frisk fra sydvest. Vandstanden ser ud til at være lidt under det normale, men efter årstiden er det acceptable forhold. Jeg starter ud ved halv tretiden med en Pattegris på forfanget, og allerede efter få kast er det bud efter fluen. Det er dog ikke noget stor fisk, men en havørred der lige nøjagtig klare mindstemålet på de 40 cm. Fisken lever til gengæld ikke op til mit personlige mindstemål, så den får friheden igen.

Det går ikke længe inden der igen angreb på Pattegrisen, denne gang er fisken noget mindre. Mens fluen lirkes fri bedømmer jeg fisken til at være 35-36 cm. Efter endnu en halv time - og et flueskift senere, fanger jeg endnu en havørred på 40-41 cm, denne gang er det en Polar Magnus som overlister fisken.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage TCX 890-4

Hjul: Waterworks Lamson Speedster 3

Fluer: Polar Magnus; Pattegrisen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Pattegrisen #85  #89 14:30
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Polar Magnus #85  #89 15:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 27-01-2016
 Tidsrum: 14:15-16:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 9 °C
 Vindforhold: frisk vind fra SV
 Vandtemperatur: 4.0 °C