Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Humøret får et hak opad

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 01-10-2016 i tidsrummet 08:30-11:30.

 Vejret: En del sol
 Lufttemp.: 15 °C
 Vind: let vind fra SV
 Vandtemp.: 16.0 °C
 Vandstand: Stigende

September har været lige så varm som juli, og det har udskudt efterårs premieren ved kysten med flere uger. Endnu er vejret ganske lunt og behageligt, men det ser ud til at efteråret så småt er ved at feje sommeren til side. Alligevel får weekend humøret lige et ekstra hak opad, for der er tid til en formiddagstur med fluestangen - den første i flere måneder. Jeg er fremme ved fiskepladsen lidt over otte, og som sædvanlig mens jeg rigger grejet til, overvejes fluevalget nøje. Normalt ville jeg nok vælge en lille krible-krable flue til efterårsfiskeriet, men en pludselig indskydelse får mig til at binde en Brendas Mor på forfanget.

Det er den første fisketur i flere måneder, og jeg fanger denne havørred på 1,5 kg.

Jeg har fisket en times tid da en pæn havørred hugger uden varsel. Den har taget fluen på siden af et massivt stenrev med masser af tangskov, og den kæmper virkelig godt for friheden med flere spring og udløb ind over den lave del af stenrevet. Jeg er lidt nervøs for at forfanget skal vikle sig ind i sten eller tang, men det lykkedes mig at holde fisken i overfladen. Heldigvis sidder krogen sikkert lige i saksen, og efter et par minutter glider fisken uden dramatik ned i netmaskerne - og jeg vader i land med en fin efterårs havørred på 53 cm og 1,5 kilo.

Lige et par ord om Brendas Mor. Det er en af mine favorit fluer, og har været det i en del år efterhånden. Den er altid med i flueæsken, og jeg bruger den flittigt - måske ikke på hver eneste fisketur, men lige ved og næsten. Det eneste der generer mig er egentlig, at jeg er i vilrede med hvad havørreden tror fluen forestiller, hvis den ellers tror noget. Sandheden er nok at Brendas Mor er en allround flue som ikke ligner noget bestemt fødeemne - og alligevel kan den svømme rundt og ligne hvad som helst - hvilken nok også er årsagen til at fluen er så effektiv.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Brendas Mor

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 53 cm 1,5 kg Flue Brendas Mor #84  #88 09:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 01-10-2016
 Tidsrum: 08:30-11:30
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: En del sol
 Lufttemperatur: 15 °C
 Vindforhold: let vind fra SV
 Vandtemperatur: 16.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

En ganske fin efterårs havørred fra Kobberhagen.
Fin efterårshavørred på 1,5 kilo..
Havørreden tog fejl af en Brendas Mor..