Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Sølvtøj med Magnus

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 21-11-2016 i tidsrummet 09:45-12:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 9 °C
 Vind: svag vind fra SV
 Vandtemp.: 9.0 °C
 Vandstand: Faldende

Nu er oktober for længst udskiftet med den farveløse november, hvor dagene bliver stadig kortere og mørkere. Alt sammen forhold der ikke kan glæde nogen – hvis ikke lige det er fordi november er en fin fiskemåned. Havørreden er igen på træk, nogle for at gyde, andre for at æde og tage for sig at retterne i tangskoven der stadig myldrer af liv. Og da vejret samtidig er lunt for årstiden, er det oplagt at bruge formiddagen på en fisketur.

Mindre havørred på 40 cm, vender i et forgæves forsøg på at slippe fri af fluen.

Jeg rigger grejet til og binder en Polar Magnus på forfanget; en flue der ofte er første valget i den kolde årstid, og fluen viser hurtigt at den kan lokke en havørred til at hugge. Efter en halv times fiskeri er der fast fisk, dog er det en fisk lige omkring målet som hurtigt genudsættes. Jeg fisker lidt videre med Polar Magnus, men beslutter på et tidspunkt at give den originale Magnus en chance. Jeg fanger yderligere 2 mindre havørreder som ligeledes genudsættes.

Lige et par ord om Magnus og Polar Magnus. Begge fluer har været tro følgesvende der har fulgt mig lige så længe jeg kan huske, og de har overlevet en hel række af tidens mere hypede og moderne kreationer. Hverken Magnus eller Polar Magnus behøver nærmere præsentation for det er en ægte kystflueklassikere der har narret fisk i mange år - og som stadig gør det.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Magnus, Polar Magnus

En af dagens 3 havørreder med en Magnus i kæften. Desværre var fiskene lidt for små og selvom om to af dem lige nøjagtig holdt mindstemålet, blev alle genudsat.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,8 kg Flue Polar Magnus #84  #88 10:15
Havørred 38 cm 0,7 kg Flue Magnus #84  #88 10:30
Havørred 40 cm 0,8 kg Flue Magnus #84  #88 11:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 21-11-2016
 Tidsrum: 09:45-12:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 9 °C
 Vindforhold: svag vind fra SV
 Vandtemperatur: 9.0 °C