Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Endelig i gang med 2019

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 03-03-2019 i tidsrummet 10:00-13:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 9 °C
 Vind: Let vind fra SV
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: ?

Jeg skriver bevidst ikke så meget om lystfiskeri for tiden, da jeg nødig vil virke alt for pinlig. Jeg har skam være ude med både fluestang og spinnestang et par gange eller tre, men ikke fanget noget som helst. Jeg har dog ikke helt mistet modet, og i dag skinner solen fra en skyfri himmel, og vinden er let til jævn fra sydvest. Jeg ser derfor frem til nogle timers tidlig forårsfiskeri ved et stenrev med blæretangsbevoksning og god strøm.

Mens grejet rigges til overvejer jeg fluevalget - en alvorlig sag, der med årene har udviklet sig til lidt af en rituel handling og dermed ikke noget at spøge med. I dag falder valget på Polar Magnus, som er en af de fynske klassikere, der har narret fisk i mange år. Jeg starter ud ved en kyststrækning hvor der er flere massive stenrev som tidligere har givet fisk. Her er spredt blæretangsbevoksning og som regel en god strøm der hvirvler op i det hele.

Jeg gennemfisker revene fra flere vinkler og i vifteform, og efter en time uden tegn på fisk, synes jeg det er tid til et flueskift. Eller rettere sagt et dobbelt flueskift, for jeg sætter nu 2 fluer på forfanget. En lille Kobberbasse som ophænger og en stor Pattegris som endeflue. Det skal vise sig at være en god løsning, for inden for den næste time til halvanden, fanger jeg årets 2 første havørreder. Med 40 og 38 cm er havørrederne desværre lidt for små, og ryger tilbage i havet til genbrug senere på året. Således kom jeg endelig i gang med fiskeriet i 2019.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Pattegrisen; Polar Magnus; Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 38 cm 0,6 kg Flue Pattegrisen #114  #88 11:30
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Pattegrisen #114  #88 12:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 03-03-2019
 Tidsrum: 10:00-13:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 9 °C
 Vindforhold: Let vind fra SV
 Vandtemperatur: 4.0 °C