Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisk i trejde kast

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 22-04-2019 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 12 °C
 Vind: Svag vind fra
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Stigende

Det er en virkelig dejlig forårsdag, og forholdene er næsten perfekte. Alligevel har jeg hele kyststrækningen for mig selv. Lidt underligt, for det er ellers et sted som plejer at være godt besøgt på denne årstid. Efter en temmelig sløj start på fiskeåret 2019, synes jeg det lugter lidt af havørred i dag. Jeg kan ikke sige præcist hvad det er, det er nok bare en mavefornæmmelse. Jeg overvejer derfor fluevalget ekstra nøje. Noget der selvfølgelig har en vis betydning – sikkert mere for lystfiskeren end for havørreden. Først tænker jeg Tobis imitation, men beslutter i stedet at binde en Perfect Leo Shrimp på forfanget.

Havørreden huggede i 3. kast lidt over kl. 9 om formiddagen.

Klokken 9 er grejet rigget til og er jeg klar til første kast. Jeg står ved et stenrev der før har givet fisk på denne årstid. Vandet er helt klart, med en nord-syd gående strøm der sørger for godt med røre og bevælgelse i tangskoven. Vinden er svag fra sydøst. Det gør fiskeriet lidt mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Lidt bølgegang er kun en fordel synes jeg.

Allerede i 3. kast rykker det i linen, da en fisk tager fluen helt ude i enden af kastet. Efter et par luftture kommer fisken farende indefter og jeg kæmper med at få styr på løslinen. Pludselig stopper fisken brat og tager på udflugt langs kysten. Jeg lægger lidt mere pres på fisken og efter et par minutter er fisken ved at være træt. Fluen sidder sikkert og godt lige i saksen, og jeg har ingen problemer med at lirke den ind over netrammen og ned i maskerne - hvorefter jeg vader i land med en fin forårs havørred på 47 cm og 1,2 kilo.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Perfect Leo Shrimp; Pattegrisen; Sølvræven

Havørreden huggede i 3. kast lidt over kl. 9 om formiddagen - ses her, stadig i sit rette element.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 47 cm 1,2 kg Flue Perfect Leo Shrimp #114  #88 09:05

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 22-04-2019
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: Svag vind fra
 Vandtemperatur: 8.0 °C