Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Årets første

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 14-03-2021 i tidsrummet 08:30-12:45.

 Vejret: En del sol
 Lufttemp.: 7 °C
 Vind: Jævn vind fra NV
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: Faldende +60/+20

Weekenden er startet med en temmlig kold og sur cocktail af vinterlige byger, nattefrost og blæsevejr fra den forkerte retning. Heldigvis ser det ud til at vejret bliver lidt bedre i dag. Ikke ligefrem lunt forårsvejr, men i det mindste er det lystfiskervenligt. Det skal selvfølgelig udnyttes til en formiddagstur med fluestangen. Jeg har stadig årets første havørred til gode, men i dag ser forholdene ganske lovende ud, og jeg synes næsten det lugter lidt af havørred mens jeg kører langs stranden mod Kobberhagen på Syddjurs.

Årets første havørred huggede på Kobberbassen tæt under land.

Jeg starter ud med en Polar Magnus på forfanget og affisker en strækning mellem to massive stenrev omkring selve Kobberhagen. Jeg skifter flue et par gange, men efter et par hundrede resultatløse kast, går jeg tilbage mod bilen, for lige at prøve lykken på et lige stræk med store sten og tang tæt på land og sandbund længere ude. Jeg har nu en Kobberbasse på forfanget og kaster parrellelt med kysten på lavt vand, og allerede efter få kast rives linen gennem vandet med et ryk - mindre end 10 meter fra land. Det er vel typisk for lystfiskeriets vilkår, at man kan kaste i timevis ud over vand, som sandsynligvis er tomt, og så pludselig, uden varsel, at have fast fisk helt inde under land. Det er ikke nogen stor fisk, men den er ilter og kæmper godt for friheden med en Kobberbassen hængende i kæften. Efter en kort fight kan jeg nette en Havørred på 51 cm og 1,2 kilo. Jeg overvejer et kort øjeblik at genudsætte havørreden, men det er efterhånden 148 dage siden jeg sidst fangede noget, så jeg gokker fisken og tager den med hjem.

Det er ikke første gang jeg fanger en havørred helt inde under land. Om vinteren og i det tidlige forår går fiskene ofte meget tæt på land.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Polar Magnus, Magnus, Pattegrisen, Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 51 cm 1,2 kg Flue Kobberbassen #114  #88 12:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 14-03-2021
 Tidsrum: 08:30-12:45
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende +60/+20
Vejret
 Vejret generelt: En del sol
 Lufttemperatur: 7 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra NV
 Vandtemperatur: 4.0 °C

Video fra min YouTube kanal

Året første havørred