Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Bassen og Brenda

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 03-04-2021 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 8 °C
 Vind: Frisk vind fra N
 Vandtemp.: 7.0 °C
 Vandstand: Stigende -20>0

For anden gang i påsken har jeg mulighed for at komme ud og indsnuse forårsluften - endda på den gode måde; nemlig med en fluestang i hånden. Denne gang går turen til Jernhatten sammen med Morten og Rolf. Vi ankommer til fiskepladsen lidt over klokken 9, og underligt nok, har vi hele kyststrækningen for os selv. Vinden er sprunget over i nord, og det gør fluefiskeri lidt vanskeligere, men ikke nødvendigvis dårligere.

Den ene af dagens 2 havørreder. Begge fisk genudsættes.

Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, men det er køligt med vinden fra Nord. Vandet er en lille smule grumset, men det plejer ikke at have den store betydning, og bølgerne sørger for godt med røre og bevægelse i vandet. Bølgerne betyder også at man ikke kan vade mere end nogle få meter ud, og det gør fluefiskeri lidt vanskeligere. Jeg starter ud med en Kobberbasse på forfanget, og har affisket 4-500 hundrede meter kyststrækning da en havørred pludselig klapper til fluen. Fisken springer nogle gange, men det ern en fisk under målet og den kan hurtigt genudsættes. En halv time senere hugger endnu en havørred, denne gang på en Brenda. Fisken er lidt større end den første, og selvom den er over målet får den friheden igen. Det skal også med at Rolf fanger sin første havørred nogensinde.

I dag var det Kobberbassen og Brenda der slog til, og valg af kystflue er en personlig ting der skal tages seriøst. Personligt kan jeg ikke skjule min begejstning for Kobberbassen for det er en flue der virker i mit fiskeri. En uhyre simpel flue, der i original udgaven næsten er en hån mod alle andre kystfluer. Den består udelukkende af en klat dubbing på en krog og kan bindes for få kroner og på få minutter. Jeg fisker mest med en variant med cyclops hoved i guld eller messing.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Kobberbassen, Pattegrisen, Brenda

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 38 cm 0,7 kg Flue Kobberbassen #114  #88 10:45
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Brenda #114  #88 11:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 03-04-2021
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Stigende -20>0
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 8 °C
 Vindforhold: Frisk vind fra N
 Vandtemperatur: 7.0 °C

Video fra min YouTube kanal

Øver mig stadig i at lave video clips på fisketurene. Det kræver lidt øvelse at fange fisk med flue og kamera på samme tid.