Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Langdistance-genudsætning

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 22-10-2021 i tidsrummet 12:15-15:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 12 °C
 Vind: Frisk vind fra V
 Vandtemp.: 10.0 °C
 Vandstand: Højvandstand +70

Der er dage, hvor forholdene er så meget på tværs, at fluefiskeri bliver for besværligt. Man kan vælge at pakke sammen og udsætte fiskeriet til en anden god dag, eller man kan rigge spinnestangen til og fiske med blink eller wobler. I dag er sådan en dag. Vinden er lidt for frisk til små fluer og vandstanden er meget høj ved yderkysten, næsten 1 meter over det normale. Til gengæld er der godt strøm og svæv i vandet.

Vild dag ved Jernhatten, frisk vind og meget høj vandstand.

Bortset fra en anden lystfisker mod syd, har jeg flere kilometer kyststrækning for mig selv i nordlig retning. Jeg vælger ikke at vade, men at blive på land og fiske hurtigt, et kast... ti skridt... endnu et kast... osv. Efter en times fiskeri er der pludselig hug på wobleren. Fisken bliver dog kun hængende nogle få sekunder, for jeg mærker efter, og foretager en hurtig langdistance-genudsætning af, hvad jeg mener er en målsørred. Jo, jeg har prøvet det før, så jeg har næsten mindstemålet i hænderne ;-) En halv time senere sker det samme, men denne gang bliver fisken hængende lidt længere før genudsætter sig selv. Jeg fisker yderligere et par timer uden flere kontakter.

På vej tilbage mod udgangspunktet er endnu en lystfisker dukket op, og jeg genkender ham som en af egnens dygtigste kystfluefiskere. Han har trodset den friske sidevind og høje vandstand - med baglæns kast sender han fluen pænt ud over tangskoven. Det viser sig senere at han fanger 2 pæne havørreder.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Westin W3 Spin 8,6 (3-15gr)

Hjul: Shimano Vanquish 4000HG FA

Endegrej: Savage Gear Sandeel 15 gram

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 22-10-2021
 Tidsrum: 12:15-15:30
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Højvandstand +70
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: Frisk vind fra V
 Vandtemperatur: 10.0 °C