Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Sej og Havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 07-11-2021 i tidsrummet 13:00-16:30.

Nu er oktober udskiftet med november, hvor dagene bliver stadig kortere og mørkere. Alt sammen forhold der ikke kan glæde nogen – hvis ikke lige det er fordi november er en fin fiskemåned. Havørreden er igen på træk, nogle for at gyde, andre for at æde og tage for sig at retterne i tangskoven der stadig myldrer af liv. Og jeg har skam været ude trækkende havørreder her i efteråret, men indtil videre er det ikke blevet til noget af betydning.

Havørred lige under målet huggede på en pattegrise farvet Wooly Bugger.

Jeg er fremme ved fiskepladsen ved halv et tiden, og kyststrækningen ligger øde hen så langt øjet rækker. Mens jeg rigger grejet til, overvejer jeg fluevalget, og vælger for en gangs skyld at binde en grisefarvet Wooly Bugger på forfanget. De første par timer sker der ikke det store, og efter en længere tur i nordlig retning, går jeg tilbage mod udgangspunktet for at fiske mere stationært på en strækning der tidligere har givet fisk.

Jeg har åbenbart ramt en stime sej og fanger hurtigt en tre-fire stykker; det er mindre fisk på 30-35 cm. Lidt senere svømmer en havørred forbi, og klapper til fluen. Desværre er fisken lige under målet, så den bliver hurtigt og nænsomt genudsat.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Sej 30 cm 0,5 kg Flue Wooly Bugger Variant 15:00
Sej 35 cm 0,5 kg Flue Wooly Bugger Variant 15:15
Havørred 38 cm 0,7 kg Flue Wooly Bugger Variant 15:30
Tid og sted
 Dato: den 07-11-2021
 Tidsrum: 13:00-16:30
 Sted: Jernhatten
Vejret
 Vejret generelt: Vekslende skydække
 Lufttemperatur: 10 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra SV
 Vandstand: Faldende
 Vandtemperatur: 9.0 °C
Grejet
Stang: 
Sage Salt HD 690-4
Hjul: 
Waterworks Lamson Force 2 SL
Fluer: 
Wooly Bugger Variant
Endegrej: