Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Tidligt forår

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 06-03-2022 i tidsrummet 09:00-13:30.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 1-6 °C
 Vind: Let vind fra NV
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Stigende

Efter morgenkaffen tjekker jeg rutinemæssigt temperaturen uden for vinduet; minus 2 grader viser det gamle sprit termometer. Brrr… det er normalt for koldt til at jeg synes lystfiskeri er sjovt, men på den anden side, solen skinner fra en skyfri himmel, og det er alt for længe siden jeg har været ude med fiskestangen. I øvrigt trænger jeg til udluftning og et par timers naturoplevelser, så jeg pakker bilen og lister ud ad døren mens de andre stadig sover.

Jeg kører til Jernhatten og klokken 9 er grejet rigget til. Mærkelig nok har jeg hele kyststrækningen for mig selv. Solen skinner fra en skyfri himmel, vinden er let fra nordvest og vandet er fuldstændig klart. Jeg kunne godt tænke mig let mere bevægelse og svæv i vandet. Jeg fisker i over 4 timer uden at mærke noget som helst. Jeg ville selvfølgelig gerne have fanget bare en enkelt lille havørred, men det er skønt bare at være ude i det dejlige forårsvejr.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra en 0-tur til en af Djurslands mange gode fiskepladser. Jeg håber på mere held næste gang jeg skal på fisketur. Knæk og bræk.

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 06-03-2022
 Tidsrum: 09:00-13:30
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 1-6 °C
 Vindforhold: Let vind fra NV
 Vandtemperatur: 5.0 °C