Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Endelig, årets første

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 12-04-2022 i tidsrummet 10:00-14:00.

 Vejret: Letskyet
 Lufttemp.: 7 °C
 Vind: Let vind fra
 Vandtemp.: 6.0 °C
 Vandstand: Faldende

Jeg har påskeferie, og selvom vejret viser sig fra den kølige side, er det trods alt lystfiskervenligt. Letskyet med en temperatur på 6-8 grader og en let vind fra sydøst. Det betyder let pålandsvind og godt med røre og bevægelse i vandet; lige som jeg gerne vil have det. Selvom vi er midt i april har jeg stadig årets første havørred til gode. Jeg har skam været ude adskillige gange med både flue og blink, men endnu ikke ramt tid og sted. Jeg synes dog det lugter lidt af havørred i dag.

Jeg starter ud ved et område med blandet bund bestående af store sten, tang og sand. Jeg har bundet en Perfect Leo Shrimp på forfanget, men indser at den er svær at kaste med i modvind. Der er for meget vindmodstand i de flagrende gummiben, så jeg skifter til en Kobberbasse. Jeg fisker en halv times tid på stedet uden der sker noget, så jeg flytter lidt længere sydpå, hvor der er et par massive stenrev som ofte holder fisk.

De første par timer sker der ikke noget, men pludselig, mens jeg står i mine egne tanker og nyder det hele, mærker jeg endelig noget. Et egentlig hug er der knap nok tale om, blot en dyb indånding af fluen hvor spidsen af fluelinen flytter sig en anelse. En forsigtig opstramning udløser til gengæld en eksplosion i overfladen. Fighten er udramatisk, fisken forsøger ikke at stikke af fra situationen, men ruller bare rundt i overfladen og den kan hurtigt dirigeres ned i nettet. En mindre havørred på 45 cm, der tog fejl af en Magnus flue.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Perfect Leo Shrimp, Pattegrisen, Magnus

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 45 cm 1 kg Flue Magnus #114  #88 13:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 12-04-2022
 Tidsrum: 10:00-14:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Letskyet
 Lufttemperatur: 7 °C
 Vindforhold: Let vind fra
 Vandtemperatur: 6.0 °C

Video fra min YouTube kanal