Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørred Hattrick

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 23-04-2023 i tidsrummet 08:00-13:30.

 Vejret: Overskyet
 Lufttemp.: 12 °C
 Vind: Jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Stigende

Ved Jernhatten er vinden er sprunget. Efter 2 uger med vind fra østlige retninger er vinden endelig gået over i sydvest. Det gør ikke nødvendigvis fluefiskeri ved Djurslands yderkyst bedre; bare meget lettere. Samtidig er det en af de bløde milde dage som jeg godt kan lide i mit forårsfiskeri. Diffust lys, bølger der ikke er for store, og godt med røre og bevægelse i vandet. Jeg bilder mig ind, at det er nemmere at snyde havørreden under disse forhold.

Jeg er fremme ved fiskepladsen ved 8-tiden, og mens jeg rigger grejet til, kan jeg se at der stadig en masse løs tang og snask i vandet efter mange dages pålandsvind. Det er værst på de inderste 5-10 meter, længere ude er vandet mere klart; selvom det langtfra er spritklart. Jeg overvejer en hidsig flue, men beslutter mig for at binde en Brendas Mor på forfanget og vader ud over det værste tangsnask. Efter en times fiskeri rykker det pludselig i linen, da en havørred omkring målet klapper til fluen. Fisken springer nogle gange, men jeg får hurtigt fisken i nettet. Jeg vurderer havørreden til at være 40-42 cm, og giver den friheden igen. Det er altid en begyndelse, tænker jeg og kaster igen. Et par flueskift senere rykker det på samme måde igen, da endnu en havørred omkring målet hugger på fluen. Fisken genudsættes ved det ene vaderben, hvor den står lidt og læner sig som for at genvinde pusten og få kæben i led, inden den finner udefter.

Efter endnu et par hundrede, efterhånden mindre præcise og korte kast (nu med Pattegrisen), ser det ud til at stædighed også belønnes af de lunefulde magter der råder for lystfiskere. For pludselig og uden varsel, rykker det igen i linen. Fisken er tydeligvis større end de andre, men får samme sære ide, at den skal luftes. Fisken tager udløb fra side til side og springer flere gange op af vandet.

Et havørred hattrick fra Jernhatten; fiskene var ikke store, men alligevel. Det er ikk' så ringe endda. Det var alt for denne gang.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Brendas Mor, Pattegrisen, Kobberbassen, Agerhønen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 41 cm 0,7 kg Flue Brendas Mor #114  #88 09:00
Havørred 38 cm 0,7 kg Flue Agerhønen #114  #88 09:30
Havørred 48 cm 1,1 kg Flue Pattegrisen #114  #88 11:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 23-04-2023
 Tidsrum: 08:00-13:30
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Overskyet
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 8.0 °C

Video fra min YouTube kanal

Video fra min YouTube kanal Lystfiskernet TV