Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Endelig, min første Multe

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 01-10-2006 i tidsrummet 11:00-16:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 18 °C
 Vind: frisk vind fra SV
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: ?

Vi beslutter at prøve nye fiskevande og enedes om at køre til Jernhatten på Djursland. Vi går mod nord forbi den 49 meter høje skræmt der lægger navn til området. Vinden er sydlig og der er en del bølger mod kysten, men alligevel spotter Henrik hurtigt et par multer. I starten kan jeg ikke få øje på fiskene, men på baggrund af Henriks observation, beslutter vi at satse 100% på pürsh efter Multer, idet vi begge har vores første multe til gode.

Efter yderligere en times vandring mod nord, ser vi pludselig en stime på 20-30 multer der vælter rundt i overfladen blot 10 meter ude. Fiskene er gået amok i et veritabelt ædegilde og ænser ikke vores tilstedeværelse. Efter få kast kroger Henrik en multe, som omgående stikker af i et heftigt udløb der får hjulet til at hvæse højlydt. Henrik er ellevild og jeg ser måbende til mens fisken tager det ene lange udløb efter det andet. Der går mindst 15 minutter før den er mør og glider sikkert ind over netkanten. Efter få minutter har Henrik atter stram line og flex på klingen. Endnu en multe har taget den grønne flue og igen er jeg tilskuer til en forrygende fight.

Endelig er det min tur til at prøve kræfter med multerne, for nu er det min flue der har overlistet en af de mange fisk i stimen. Wauw, fisken laver flere lynhurtige udløb og det er virkelig en sejtrækker. Stangen er spændt helt ned i håndtagen og jeg er nervøs for om 0,20 mm forfanget holder til presset. Det gør det, og snart efter kan jeg gå i land med min første multe - Yeah haa. Vi ser masser af multer og har yderligere et par hug.

Dagens resultat er 3 multer på henholdsvis 2,5 kg, 2,6 kg. og 2,9 kg. og på vej tilbage til p-pladsen er vi virkelig ramt af multefeber. Det er vildt fascinerende at fiske til en stor stime multer der gang på gang viser ryg og halefinner alt i mens de vælter rundt i bølgetoppen efter føde.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi2 790-4

Hjul: Loop Evotec LW 4seven

Fluer: Multeflue

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Multe 59 cm 2,5 kg Flue Multeflue #100  #104 13:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 01-10-2006
 Tidsrum: 11:00-16:00
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 18 °C
 Vindforhold: frisk vind fra SV
 Vandtemperatur: °C

Flere billeder fra dagens tur

Henrik er ved at nette den første af dagens 3 multer multe..
Henriks første multe.
Min første multe, sådan skal de være :-).
.
.
.