Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørreden der ville luftes

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 28-04-2016 i tidsrummet 15:30-17:30.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 9 °C
 Vind: svag vind fra V
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Faldende +9/+6

Ret impulsivt beslutter jeg mig for en eftermiddagstur med fluestangen. Grejet er altid med i bilen på denne årstid, så jeg kører direkte fra arbejdsplads til fiskeplads. Jeg er fremme ved kysten omkring kl. halvfire, og jeg har det hele for mig selv. Vejret virker roligt, med en svag vind fra vest sydvest, så jeg rigger klasse 5 grejet til - med en Kobberbasse på forfanget. Den første time sker der ikke rigtig noget, og jeg står i mine egne tanker og nyder det hele, da linen pludselig rives gennem vandet med et ryk. Endelig - en havørred, er min første tanke…

Havørred på 50 cm og årets første hornfisk.

Det er dog ikke en havørred der har knaldet til Kobberbassen, men en hornfisk. Jeg havde nu ikke ventet at se hornfisk i vigen allerede nu, og overvejer et kort øjeblik at genudsætte fisken. Men eftersom den er i rimelig god stand, får den et gok og ryger med hjem til panden. Jeg fortsætter fiskeriet med Kobberbassen på forfanget, og da linen kort tid efter igen rives gennem vandet, er jeg indstillet på at det nok er endnu en hornfisk. Det er det så ikke, og det giver et pjosk i mig, da vandet et stykke ude brydes af en blank fiskeside, der glimter i den blege eftermiddagssol. Havørreden har fået den sære ide, at den skal luftes – uden påviselig årsag, måske af ren fornøjelse, springer den ud af vandet og lander klumpet på halen, hvorefter resten af kroppen tumler efter. Fisken springer endnu et par gange, og forsøger et par udløb, men efter et par minutter glider den uden dramatik ind over netrammen.

Kobberbassen sidder fortsat på forfanget, men vinden er efterhånden skiftet til en mere sydlig retning, og det vil sige pålandsvind. Det gør fluefiskeri klasse 5 noget mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Kastene er noget kortere nu, og efter endnu en halv time opgiver jeg fiskeriet, og går tilbage mod bilen med dagens fangst - en havørred på 50 cm og 1,2 kilo, samt årets første hornfisk.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt 590-4

Hjul: Sage 4650

Fluer: Kobberbassen

Havørreden kæmper for friheden med flere spring ud af vandet.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen #83  #86 16:00
Havørred 50 cm 1,2 kg Flue Kobberbassen #83  #86 16:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 28-04-2016
 Tidsrum: 15:30-17:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende +9/+6
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 9 °C
 Vindforhold: svag vind fra V
 Vandtemperatur: 8.0 °C