Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

En flad halvtredser

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 31-03-2024 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Overskyet
 Lufttemp.: 7 °C
 Vind: Svag fra NV
 Vandtemp.: 6 °C
 Vandstand: ?

Det er Påskedag og jeg har mulighed for at bruge formiddagen på en tur med fluestangen. Jeg vælger at køre til Kobberhagen, for det er alt for længe siden jeg har besøgt denne fine fiskeplads. I de fleste tilfælde vælger jeg at koncentrere fiskeriet omkring stenrevene ved selve Kobberhagen, men en pludselig indskyelse får mig til at stoppe op lidt før, nemlig ved vindmøllerne. Her er der også et par spændende stenrev som tidligere har givet fisk.

En flad halvtredser. Nedfaldsfisk på lidt over halvmeteren, huggede på HØtyven.

Jeg er fremme ved fiskepladsen kl. 09:00, og til min overraskelse ligger kyststrækningen øde hen så langt øjet rækker. Jeg havde ellers forventet at flere lystfiskere ville prøve lykken herude i dag, det er trods alt påskeferie. Egentlig passer det mig fint, en gang imellem er det rart at have det hele for sig selv. Mens jeg rigger grejet til, overvejer jeg fluevalget, og som sædvanlig, giver jeg mig god tid. Det ender med at jeg binder en HØtyven i hvid og chartreuse på forfanget. HØtyven er en virkelig hot flue her i det østjyske, så mon ikke det er et godt valg. Jeg vader ud i det kolde vand og begynder fiskeriet ved siden af en massivt stenrev. Allerede i 5. kast kommer suset, da linen pludselig rives gennem vandet og stangen bøjer i seje rusk. Det er tydeligvis en havørred som har taget fejl af HØtyven. Fisken kæmper godt i de første sekunder, men herefter virker det som om den helt mister pusten og opgiver at kæmpe for friheden. Jeg gør kort proces og får hurtigt fisken i nettet og vader i land med en lidt flad havørred på lidt over 50 cm. Jeg har set fisk i langt værre forfatning, men den ligner bestemt en nedgænger der fortjener en chance til, så jeg lirker fluen fri og genudsætter fisken.

Jeg fisker yderligere 3 timer, med flere flueskift undervejs, men resten af formiddagen går uden noget som helst tegn på fisk. Lidt over kl. 12 er mine tæer så kolde og stive, at jeg beslutter det må være nok for i dag, hvis jeg nogen sinde skal genvinde helbred og bøjelighed.

Fluefiskeri ved kysten kan være en kold fornøjelse om vinteren og det tidlige forår, især for fingre og tæer. Desværre bliver problemet tilsyneladende mere udtalt med alderen. Jeg er blevet væsentlig mere følsom over for kulde, hvorfor jeg på de seneste ture har holdt mig på land og fisket med spinnegrejet. Så det var superdejligt at komme ud med fluestangen igen.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt R8 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: HØtyven, Wooly Bugger, Kobberbassen, Brendas Mor

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 52 cm 1,3 kg Flue HØtyven #115  #88 09:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 31-03-2024
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Overskyet
 Lufttemperatur: 7 °C
 Vindforhold: Svag fra NV
 Vandtemperatur: 6 °C

Video fra min YouTube kanal

En kort Youtube video fra dagens tur.