Fiskegrej

Når man lider af den uhelbredelige tilstand kronisk grejmani, får man skrabet en hel del fiskegrej sammen gennem årene. Her er noget af det grej jeg stadig bruger.

Sage Salt R8 690-4

Min foretrukne fluestang til kysten

Min nyeste fluestang, og den jeg bruger mest til havørred fiskeri ved kysten. Stangen er købt i april 2023 som erstatning for den gamle Sage Salt HD 690-4. Stangen har et stort kastepotentiale, den kaster let og langt, og den er en sand fornøjelse at fiske med. Stangen vejer kun lidt over 100 gram, og med en samlet vægt for stang, hjul, line og flue på bare 235 gram, indgår den i et ultralet klasse 6 setup.

Sage Salt R8 690-4 har en fremragende finish med en fed hjulholder og virkelig lækker kork. Det er en hurtig stang, men ikke helt så hurtig som forgængeren Sage SALT HD. Jeg synes egentlig ikke den kaster længere end forgængeren, men den er lidt mere harmonisk og dermed også mere behagelig at gå med. Desværre er det også en vanvittig dyr stang. Om den er pengene værd, er svært at svare på. Umiddelbart vil jeg sige nej, med et prisskilt på over 10.000 kr. er den simpelthen alt alt for dyr. Heldigvis fandt en brugt stang som kun var brugt få gange, til en væsentlig lavere pris.

Købt April 2023

...

Sage Salt R8 690-4

Min foretrukne fluestang til kysten

  • Kategori: Fluegrej
  • Type: Fluestang  Klasse 6  9,0 fod  4-delt