Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Sølvskinnende torpedo

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Gammel Løgten Strand den 28-12-2003 i tidsrummet 09:30-14:00.

Julen er heldigvis overstået, og det er en af årets sidste dage. Har aftalt at mødes med Henrik Bentzen i håb om at overliste en blank vinterørred i det dejligt milde december vejr. Stedet er Gammel Løgten Strand, hvor vinden er aftaget fra gårsdagens kuling styrke, til en behagelig jævn og fiskevenlig vind. Vandstanden er noget højere end normalt og der kan ikke vades for fluefiskeri. I stedet rigges bobleflåddet på spinnestangen.

Rigtig flot vinterhavørred på 2,05 kg og 59 cm

Allerede efter få minutters fiskeri er der bid, men fisken mistes sekunder efter. Bedre går det ved næste hug - et hårdt ryk i linen og stangen bøjes i seje rusk mens en pæn havørred slår koldbøtter i bølgerne 25-30 meter ude. Efter en kort fight kanes en sølvskinnende torpedo med en Polar Magnus i kæften, ind over strandens rullesten, og snart efter kan en havørred på 2,05 kg og 59 cm foreviges på en sten i strandkanten. Senere på dagen fanger jeg en havørred lige under målet. Alt i alt en meget vellykket afslutning på en godt fiskeår. Godt Nytår.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra fisketuren i dag, måske bliver der lidt mere at skrive om på den næste fisketur. Knæk og bræk…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 59 cm 2,05 kg Spin/buldo Polar Magnus 10:30
Havørred 39 cm 0,7 kg Spin Stripper 13:00
Tid og sted
 Dato: den 28-12-2003
 Tidsrum: 09:30-14:00
 Sted: Gammel Løgten Strand
Vejret
 Vejret generelt: Let regn
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: jævn vind fra S
 Vandstand: Stigende
 Vandtemperatur: °C
Grejet
Stang: 
Hardy Seatrout 2000 9 fod 7-25 gram
Hjul: 
Shimano Stradic 2500 GTM-RA
Fluer: 
Polar Magnus
Endegrej: 
Stripperen

Billeder fra dagens tur

Lynende blank vinter havørred på 2 kilo, taget på boble og flue..
God afslutning på et rigtig godt fiskeår..
Havørreden havde en næsten ufordøjet reje i mavesækken..