Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Sælsom Havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 04-03-2017 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Let regn
 Lufttemp.: 4 °C
 Vind: Jævn vind fra Ø
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Stigende

Vinden er i øst, og det gør fiskeriet noget mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Endnu er vinden svag til jævn og stadig fiskevenlig, men ifølge DMI frisker vinden op i løbet af eftermiddagen. Skal der fiskes herude i dag, er det vist bare med at komme afsted. Jeg er fremme ved fiskepladen omkring klokken halv ni om morgenen og mens jeg rigger grejet til, får jeg øje på en lille sæl der nyder livet på en stor sten helt inde ved strandkanten. Jeg skyder et par billeder af sælen, og starter fiskeriet mens jeg vader i modsat retning.

Jeg har fisket lidt over en time, da en mindre havørred farer efter wobleren i kanten af en bølge. Hugget falder helt tæt på med bare 5-6 meter line uden for stangøjet - hvilket nok er årsagen til at fisken danser på halen hen over vandoverfladen som en anden hornfisk, med wobleren hængende i kæften - en noget sælsom oplevelse. Situationen er lidt ude af kontrol og jeg gør kort proces og kaner fisken hurtigt på land. Havørreden - der måske nok overholder det officielle mindstemål, men ikke lever op til mit eget - bliver hurtigt genudsat.

Det er i øvrigt første gang jeg bruger den seneste nyanskaffelse på grejfronten, nemlig det nye Shimano Vanquish 4000 spinnehjul.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Fenwick Quadrant Ironfether 9´ 7-24 gr.

Hjul: Shimano Vanquish 4000HG FA

Endegrej: Trustrup Wobleren 16 gram

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Spin Trustrup Wobleren #40  #44 11:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 04-03-2017
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Let regn
 Lufttemperatur: 4 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra Ø
 Vandtemperatur: 5.0 °C