Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

0-tur til Sangstrup og Fornæs

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Fornæs den 21-04-2017 i tidsrummet 08:30-13:00.

 Vejret: Overskyet
 Lufttemp.: 9 °C
 Vind: Frisk vind fra V
 Vandtemp.: 9.0 °C
 Vandstand: ?

Det er alt for længe siden jeg har fisket ved Norddjurs, så i dag beslutter jeg at køre til Sangstrup Klint. Desværre er vandet lidt mere uklart end jeg bryder mig om, så det bliver kun til en times fiskeri, før jeg pakker sammen og kører lidt længere sydpå til Fornæs. Det må efterhånden være 3-4 år siden jeg var her sidst, og jeg glæder mig til gensynet med denne skønne fiskeplads ved Jyllands østligste punkt. Det særlige ved Fornæs er de unikke bundforhold, som overvejende består af hårde kalk- og kridtformationer som skaber grobund for en mangfoldighed af vegetation der er gemmested for småkravl og fiskeyngel.

Fornæs kyststrækning er kendetegnet ved hårde kalk- og kridtformationer.

Jeg affisker strækningen fra fyret og sydpå mod Kragenæsset uden at se eller mærke noget som helst. Nå jo, det passer ikke helt, for jeg fanger den vel nok mindste havørred nogensinde. Fisken kan ikke have været mere end 15 cm lang, men den huggede rent på en stor Perfect Leo Shrimp.

På dagens fisketur til Fornæs har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Perfect Leo Shrimp; Pattegrisen; Magnus

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 21-04-2017
 Tidsrum: 08:30-13:00
 Sted: Fornæs
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Overskyet
 Lufttemperatur: 9 °C
 Vindforhold: Frisk vind fra V
 Vandtemperatur: 9.0 °C