Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Gyldne tider på kysten.

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 11-10-2009 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 12 °C
 Vind: svag vind fra Ø
 Vandtemp.: 12.0 °C
 Vandstand: Faldende -1/-18

I modsætning til sidste weekend hvor den stod på stormende kuling, er forholdene mere rolige i dag. Vandstanden er lav og en svag vind fra øst formår med nød og næppe at sætte lidt bevægelse i overfladen. Jeg vader langsomt ud over et stykke med tæt tangskov, og snart efter hvisler fluelinen gennem efterårsluften med en Swahili Killer for enden af forfanget.

Det er gyldne tider ved kysten.

Efter en halv time sker der noget - jeg er ved at hæve linen til et nyt kast, da linen pludselig strammes. En havørred har taget fluen på ganske kort line, og da den ikke ser ud til at holde mindstemålet, vælger jeg at gøre kort proces. Fisken presses hårdt og efter få sekunder kan fluen vristes løs og fisken får friheden igen.

Jeg vælger at blive på positionen noget tid endnu, og efter et par flueskift uden kontakt, vælger jeg at binde en Brendas Mor på forfanget. Fluen har kun lige brudt overfladen da en fisk hugger kontant og kroger sig selv. Fisken er noget større end den første, og som det er typisk for efterårsfisk, springer den ikke, men rusker tungt og søger mod bunden – næsten på torskemaner. Efter et par minutter er fisken træt og glider sikkert i nettet. Det er en gylden efterårsørred på 52cm og 1,5 kg

Med hensyn til at hjemtage farvede fisk, så er min holdning den, at så længe det er lovligt – hvilket det er indtil 16. November – ja, så har jeg ingen skrupler ved at gokke fisken. Problemet ville jo være det samme hvis fisken havde hugget for 2 måneder siden – man fjerner en potentiel gydefisk, om man gør det i august eller oktober kan være ligegyldigt.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi2 790-4

Hjul: Loop Evotec LW 4seven

Fluer: Swahili Killer; Brendas Mor; Autumn Fly

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 38 cm 0,6 kg Flue Swahili Killer #100  #104 09:45
Havørred 52 cm 1,5 kg Flue Brendas Mor #100  #104 11:45

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 11-10-2009
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende -1/-18
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: svag vind fra Ø
 Vandtemperatur: 12.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Havørreden er udtrættet og ved at være klar til nettet..
Gylden efterårsørred på 1,5 kg, der lod sig lokke af Brendas Mor..
Den ene af dagens 2 havørreder, foreviget i strandkanten..