Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fin ferie fisk

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 14-07-2020 i tidsrummet 12:00-15:30.

 Vejret: Let regn
 Lufttemp.: 16 °C
 Vind: Jævn vind fra S
 Vandtemp.: 16.0 °C
 Vandstand: Stigende -19/+1

Ferievejret er ikke det bedste i dag, det må vel nærmest betegnes som elendigt, og faktisk mere til vadebukser end badebukser. Så er det jo meget belejliget at fluestang og waders ligger klar i bilen. Jeg glemmer de normale sommerferie aktiviteter for en stund og kører til en af favorit pladserne på Djursland. Det er ikke så tit jeg fisker om sommeren, men i dag skal det altså være. Med en vandtemperatur på 16 grader er det ikke utænkeligt at havørrederne er på finnerne.

Det er længe siden jeg har haft held med sommerfiskeriet, men i dag lykkedes det med denne havørred på 47 cm og 1,2 kilo.

Jeg er fremme ved fiskepladsen ved 12-tiden. Regnen er så småt ved at stilne af, og hvis man glemmer det er sommerferie, og tager fiskebrillerne på, ser forholdene rigtig fine ud. Vinden er jævn fra syd, og der er godt med røre og bevægelse i vandet. Vandstanden er forholdsvis lav, så der må vades længere ud end sædvanligt. Jeg starter ud med en rejeflue på forfanget, og gennemfisker en kyststrækning med fin leopardbund. Efter en time uden tegn på fisk, flytter jeg længere sydpå og finder et massivt stenrev der før har givet gode fisk.

Jeg fisker mest på læsiden af revet og prøver forskellige fluer, men først efter et par hundrede, efterhånden mindre præcise og korte kast, ser det ud til at stædighed også belønnes af de lunefulde magter der råder for lystfiskere. For pludselig og uden varsel, rykker det kraftigt i linen. Fisken tager et langt og hurtigt udløb og efter et par hidsige luftture afslører fisken sin identitet - en fin sommer havørred. Fisken forsøger med endnu et udløb, men efter et par minutter er den udmattet og kan uden dramatik lirkes sikkert indover netrammen - med en Pattegrisen i kæften.

Det er længe siden jeg har haft held med sommerfiskeriet, men i dag lykkedes det langt om længe med denne havørred på 47 cm og 1,2 kilo.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Perfect Leo Shrimp, Brenda, Pattegrisen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 47 cm 1,2 kg Flue Pattegrisen #114  #88 15:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 14-07-2020
 Tidsrum: 12:00-15:30
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Stigende -19/+1
Vejret
 Vejret generelt: Let regn
 Lufttemperatur: 16 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra S
 Vandtemperatur: 16.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Nåh ja, fisken kan vist godt tåle at blive vist igen….
Jeg synes selv det er en fin sommer fisk….
Som kom på grillen samme aften..