Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Det var torske-heldigt

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Gammel Løgten Strand den 07-03-1999 i tidsrummet 08:00-12:00.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 2 °C
 Vind: jævn vind fra V
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: ?

Morgentur til Gammel Løgten Strand i Kalø Vig. Jeg var som sædvanlig på jagt efter havørreder, og allerede kl. 8.30 kom det første hug. Det føltes anderledes end et normalt havørred hug, og det stod hurtigt klart at det ikke var en havørred, men derimod en pæn torsk som havde taget kystwobleren. I den følgende halve time blev det til yderlige 2 pæne torsk. De 3 torsk er de største som jeg har fanget fra kysten. Og jeg må indrømme - det var mere held end forstand.

3 fine kysttorsk fra Gammel Løgten Strand, taget inden for en halv time i det tidlige forår.

Der var engang hvor man altid kunne tage ud og nappe et par kysttorsk, især hvis man tog ud i den gyldne time. Spinnefiskeren var godt kørende med en rød/gul kystwobler og fluefiskeren med en Mickey Finn eller Wooly Bugger. Men sådan er det ikke længere, i dag fanger vi fra kysten flere havørreder end torsk. Derfor var overraskelsen ekstra stor, da tre meget fine kysttorsk kom i nettet. Jeg kom efter havørreder og havde bestemt ikke ventet at fange torsk; og slet ikke i den størrelse. Planlægning er godt, men held er nu heller ikke at foragte. Især ikke torske-held. Torskene vejede mellem 1,5 og 2 kilo.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra en fantastisk fisketur til Gammel Løgten Strand. En tur jeg sent vil glemme. Jeg glæder mig allerede til den næste fisketur. Knæk og bræk…

På dagens fisketur til Gammel Løgten Strand har jeg anvendt dette grej:

Stang: RST Superior 9 fod 2-15 gram

Hjul: ABU Cardinal C4

Fluer: -

Endegrej: Rappen kystwobler

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Torsk 50 cm 1,5 kg Spin Rappen #107  #43 08:00
Torsk 55 cm 1,7 kg Spin Rappen #107  #43 08:15
Torsk 60 cm 2 kg Spin Rappen #107  #43 08:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 07-03-1999
 Tidsrum: 08:00-12:00
 Sted: Gammel Løgten Strand
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 2 °C
 Vindforhold: jævn vind fra V
 Vandtemperatur: °C