Fiskepladser

Jeg har efterhånden fisket mange steder i regionen, men foretrækker en håndfuld faste fiskepladser, som jeg kender til bunds og under alle forhold.

Fjellerup

Fjellerup er en lille badeby på Norddjursland med 4 campingpladser, masser af sommerhuse og derfor rigeligt med turister i sæsonen. Der er en typisk badestrand med små klitter, lille forstrand med masser af sand og lavt vand et godt stykke ud. Kysten ligner ikke umiddelbart en god fiskeplads, men hvert år fanges der mange havørreder. Næsten alle fisk tages ved vadefiskeri fra revlerne, men enkelte steder findes badekar, som bør affiskes før man vader ud.

Fjellerup byder på typisk revlekyst med masser af badekar

Fiskeriet ved Fjellerup er meget afhængig af vandstanden. Ved højvande affiskes de dybe badekar fra land, idet vadefiskeri fra revlerne er vanskeligt da vanddybden kan være over 1 meter og i badekarene endnu dybere. Lige efter campingpladsen i østlig retning, findes et stenrev omgivet af rigtig lækker bund. Ved normal vandstand kan revet nemt nås med waders. Revet bør affiskes grundigt før man vader helt ud, men pas på at flue eller blink ikke sætter sig i tangskoven eller de mange store sten som findes på revet. Ved meget lav vandstand er revet næsten tørlagt, men der er dybt vand på begge sider og for enden af revet.

Fiskeriet er bedst fra slutningen af marts og frem til maj. Det er sandsynligvis fisk fra Gudenå- eller Kolindsund stammen som hvert forår trækker forbi her. De bedste vinde ved Fjellerup er sydvesten- og søndenvind, men der kan sagtens fiskes ved jævn pålandsvind.

Der er som regel god plads ved Fjellerup. Ofte har man kilometervis af fiskevand for sig selv, og jeg har kun sjældent oplevet mere end 2-3 samtidige lystfiskere på revlerne eller revet. Efterhånden er det sjældent jeg kommer til Fjellerup, men for år tilbage da familien var fastliggere på campingpladsen var jeg jævnligt på besøg heroppe.

Seneste fangster ved Fjellerup

Dato Fisk Længde Vægt Metode Endegrej
19-08-2001 Havørred 42 cm 0,9 kg Flue Hare's Ear
29-04-2001 Havørred 41 cm 0,9 kg Flue Polar Magnus
09-04-2000 Havørred 43 cm 1 kg Spin Rappen

Fisk per måned ved Fjellerup

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
0 0 0 2 0 0 0 1 0 0 0 0

Flere billeder fra Fjellerup

Fiskeplads
Målsørred fra Fjellerup..
Fiskeplads
.
Fiskeplads
.