Fiskepladser

Jeg har efterhånden fisket mange steder i regionen, men foretrækker en håndfuld faste fiskepladser, som jeg kender til bunds og under alle forhold.

Gjerrild Klint

Det var en efterårsdag sidst i september, jeg fisker ved en pynt med store sten og god strøm. Efter en halv times fiskeri mærker jeg et hårdt rusk i stangen og snart efter lyner en tyk og blank flanke i overfladen. Fisken fortsætter kampen for frihed med en drabelig lufttur og korte hidsige udløb der får pulsen til at stige. Fisken har hugget på kort line, så jeg vælger at gøre kort proces og lægger hårdt pres på fisken og med noget tumult ender den i nettet. Fisken, ja det er en havørred på 62 cm og 2,4 kg. Og stedet er Gjerrild Klint på Djursland. Herude ligger gode fiskepladser som perler på en snor, og en af de mest interessante er Gjerrild Klint, en klassisk fiskeplads og mange Djurslandsfarers favoritplads når havørreden skal jages. Selv kommer jeg desværre ikke ret ofte herud, og det er en skam, for det lader til at havørrederne er lidt større her end andre steder jeg kommer. Når jeg engang får mere tid til fiskeri, vil jeg køre til Gjerrild Klint og indhente det forsømte.

Gjerrild Klint, en klassisk fiskeplads og mange Djurslandsfarers favoritplads når havørreden skal jages

Der kan fiskes lige neden for parkeringspladsen og både i nordlig og sydlig retning. Mod nord i retning mod Gjerrild Fyr antager kysten efterhånden karakter af badestrand, men lur mig om ikke der er store havørreder på jagt efter tobis. Mod syd er der et rev, men ellers er kysten langs klinten kendetegnet ved et temmelig dybt badekar med vegetation og sten. Normalt er der god plads, men i perioder er der mange lystfiskere ved klinten, og man må være indstillet på en længere gåtur hvis man vil have lidt plads at bevæge sig på.

Besked til mig selv: Fra Gjerrild by følges vejen hvor der skiltes mod Troldhøj; og husk nu at vejene er MEGET smalle i området.

Og så er det for resten alt for længe siden jeg har været herude…

Seneste fangster ved Gjerrild Klint

Dato Fisk Længde Vægt Metode Endegrej
21-09-2003 Hornfisk 70 cm 0,6 kg Spin Stripper
24-04-2003 Havørred 58 cm 1,8 kg Flue Magnus
29-09-2002 Havørred 62 cm 2,4 kg Spin Møresilda
20-05-2002 Hornfisk 70 cm 0,7 kg Spin Sesam
20-05-2002 Hornfisk 65 cm 0,6 kg Spin Sesam
27-04-2002 Havørred 44 cm 1 kg Spin Sesam

Fisk per måned ved Gjerrild Klint

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
0 0 0 2 2 0 0 0 2 0 0 0

Flere billeder fra Gjerrild Klint

Fiskeplads
Fin efterårs havørred fra Gjerrild Klint.
Fiskeplads
Endnu en havørred i nettet ved Gjerrild.
Fiskeplads
.